Celebs Serbia

Dobrodosli na najludji forum o vasim omiljenim zvezdama;)))
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Tokio Hotel

Go down 
AuthorMessage
AndjelaUndTom
Welcome
avatar

Posts : 3
Join date : 2009-08-12
Age : 25
Location : City Of Lost Angels

PostSubject: Tokio Hotel   Wed Aug 12, 2009 4:47 pmTokio Hotel je osnovan 2001. godine, u Magdeburgu, u Nemačkoj. Bend se isprva zvao Devilish i osnovali su ga Bill i Tom Kaulitz, zajedno sa svoja dva prijatelja Georg Listingom i Gustav Schäferom.

Ime Devilish je promenjeno u Tokio Hotel, 2003. godine, potpisivanjem za Universal Records label. Ime je napravljeno od reči Tokyo – grada u Japanu, gde momci oduvek sanjaju da sviraju, i 'hotel', zbog njihovog čestog boravka u hotelima, dok su na turneji. Razlog zbog čega su promenili ime, bend je rekao da je 'Devilish' preuobičajena reč.

Njihov prvi singl 'Durch den Monsun' (Kroz Monsun), ušao je na nemačke top liste pod brojem 15, 20tog augusta 2005. godine. Došao je na prvu poziciju za samo šest dana. Singl je doživeo veliku popularnost i u Austriji. Njihov drugi singl 'Schrei'(Vrišti), je uskoro usledio i dospeo na 5 poziciju.

U septembru 2005. godine, Tokio Hotel je izdao svoj prvi studijski album 'Schrei', koji je sadržavao i ova prijašnja dva singla. Par meseci posle, bend je pustio u prodaju i svoj treći singl pod nazivom 'Rette Mich' (Spasi Me); popeo se na 1 poziciju.

26. januara 2007. godine, bend je izdao svoj peti singl, pod nazivom 'Übers Ende der Welt'(Nakon Kraja Sveta). Singl je takođe dosegao 1 poziciju, ukratko nakon njegovog izdavanja, i bio je prvi singl sa novog albuma 'Zimmer 483'(Soba 483). 'Zimmer 483' je izdan 23. februara 2007, posle čega je uskoro usledio i deluxe edition. Drugi singl, pod nazivom 'Spring Nicht'(Nemoj Skočiti) je pušten u prodaju zajedno sa videom, koji je bio prikazan premijerno 12. marta 2007. godine, na nemačkoj muzičkoj TV stanici – VIVA.

Tokio Hotel je izdao i album 'Scream' 4. juna 2007. godine; a isti taj album je u Nemačkoj nazvan 'Room 483' i izdan 1. juna 2007. godine. 'Scream' sadržava različite pesme sa oba prijašnja albuma, snimljena na engleskom. Njihov prvi engleski singl je nazvan 'Ready, Set, Go!' – engleska verzija 'Übers Ende der Welt'.

'Ready, Set, Go!' je došao na 1. poziciju na švedskim top listama. A album je uspeo doći na 3. mesto na nemačkim top listama, i takođe se dobro drži i u drugim državama(#10 u Holandiji;#27 u Austriji). Daljni uspeh albuma u engleskim zemljama će odlučiti da li će bend izdati album i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Preuzeto sa www.tokiohotelserbia.com/
Back to top Go down
View user profile
 
Tokio Hotel
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Chevron Hotel Surfers Paradise
» Trans-Tasman Hotel (DC6?)
» Kingdoms in mai otome [Guide]
» Carentan O Carentan
» Crown Lynn - Mode

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Celebs Serbia :: Grupe :: Rock grupe-
Jump to: